Contact
 
 

CHIRURGIE ESTETICA FACIALA
RINOPLASTIA
 

Rinoplastia nu este o decizie medicala, ci o decizie personala. Felul in care te vezi pe tine, te defineste si te integreaza in societate. Unele femei nu considera nasul ca fiind ceva care sa le dezavantajeze, dar pentru multe femei care au nasul asa cum nu si-l doresc (mare, coroiat, lat, lung), aceasta operatie ofera multe satisfactii personale.

Operatia de rinoplastie este singura care modifica forma si dimensiunile nasului.

Prietenii si membrii familiei iti pot spune parerea lor despre aceasta actiune, chirurgul plastician iti poate da recomandarile medicale, dar tu esti cea/cel care hotarasti ceea ce este bine pentru tine.

Acest tip de operatie se practica din perioada anilor 1950,de atunci si pana acum un mare numar de femei si barbati beneficiind de rezultatele interventiei.

Operatia se adreseaza femeilor care sint nemultumite de nasul lor. Nasul fiind componenta centrala a fetei este cea prin a carei modificare se schimba aspectul estetic al fetei. Deasemenea in realizarea unui aspect estetic placut un rol important il au barbia si pometii obrajilor si urechile. Chirurgul plastician va va prezenta daca sint necesare modificari la nivelul acestor structuri prin implante faciale, otoplastie, acestea putind intra in planul operator.

Daca sunteti nemultumita de nasul dumneavoastra aceasta operatie ofera noi posibilitati pentru a avea un nou "look".

INTERVENTIA CHIRURGICALA

Operatia se realizeaza prin incizarea pielii la nivelul zonei interne a narinelor, decolarea partilor moi de pe os si cartilaj apoi modificarea chirurgicala a structurilor osoase si cartilaginoase care produceau deformarea externa .

In acelasi timp se pot rezolva si cauzele problemelor respiratorii daca exista (obstructie nazala). Aceasta operatie se numeste septoplastie.

Operatia se efectueaza sub anestezie generala deoarece este cea mai sigura si asigura confort operator echipei chirurgicale. Riscurile anesteziei sunt scazute prin administrarea anesteziei generale, dar acestea nu pot fi complet eliminate. Prezentati chirurgului plastician istoricul medical al dumneavoastra pentru a stabilii conduita interventiei chirurgicale. In anumite situatii se poate opera si cu anestezie locala potentata.

Timpul necesar pentru efectuarea rinoplastiei depinde de mai multi factori incluzind abordul chirurgical, tipul nasului preoperator, complexitatea operatiei, anatomia pacientei, tipul anesteziei.

In general operatia dureaza 1 - 2 ore.

Cele mai multe operatii de rinoplastie necesita 1 - 2 zile de spitalizare postoperatorie, pentru a ramane dupa operatie sub observarea personalului medico-chirurgical de specialitate.

COMPLICATII POSIBILE

Citeva posibile complicatii sunt: sangerare, infectia, alergie la anestezic, necesitatea unei revizuiri. Urmati indicatiile chirurgului plastician pentru a evita instalarea acestor complicatii.

EFECTE POSTOPERATORII

Dupa operatie va trebui sa purtati pe nas o atela metalica sau de gips iar interiorul nasului va fi mesat pentru a mentine structurile osteocartilaginoase si tesuturile moi in pozitia benefica. Nasul va fi umflat, deasemeni si ochii care vor fii inconjurati de echimoze ( vanatai). Durerea postoperatorie este suportabila. Respiratia va fi posibila numai pe gura pentru primele 2 zile postoperator..

Discomfortul initial este controlat cu medicatie antialgica.

Primele 48 ore dupa operatie este indicat a se aplica comprese reci pe ochi. Deasemenea trebuie evitate racelile, de aceea perioadele indicate pentru rinoplastii sint primavara si toamna.

Firele se scot dupa 7-10 zile si atela se indeparteaza dupa 14 zile.

Cicatricile rezultate sunt mici si nu pun probleme din punct de vedere estetic. In cazul in care aveti predispozitie pentru cicatrici keloide si hipertrofe, discutati aceasta problema cu chirurgul plastician.

De obicei activitatea se poate relua dupa 2-3 zile. Durerile pot persista, motiv pentru care se recomanda administrarea de analgezice.

Activitatea totala se poate relua dupa 2-3 saptamini in functie de evolutia operatiei si nivelul activitatii cotidiene. Chirurgul plastician va va recomanda timpul optim dupa care se poate relua activitatea.

Vindecarea completa a nasului se face dupa citeva luni.

Rinoplastia produce infrumusetarea nasului atat cat este posibil pentru a realiza un echilibru estetic al fetei. Aceasta duce la o crestere a increderii in dumneavoastra deoarece noul "look" este incantator pentru ochi.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE LA DR. VOICU

Beneficiile emotionale si psihologice ale acestei operatii sunt cresterea increderii in sine, o imagine a corpului imbunatatita si o mare satisfactie personala.

INFORMATII SPECIALE

- Spalati-va bine inainte de operatie;

- Excludeti din tratament aspirina cu 2 saptamani inainte de operatie;

- Opriti fumatul cu 1 saptamana inainte de operatie;

- Incercati sa programati operatia in afara perioadei menstruale;

- Nu fiti raciti in momentul operatiei:

- Nu mincati si nu beti nimic, nici apa dupa miezul noptii inaintea operatiei;

- Nu va expuneti la soare 2 saptamani inainte de operatie;

- Purtati ochelari, nu veniti cu lentile de contact;

- Nu va machiati, nu va dati cu oja: daca este oja pe unghii, stergeti-o;

- In ziua operatiei lasati-va bijuteriile acasa;

- Daca aveti proteza dentara anuntati medicul anestezist;

- Postoperator evitati statul in frig si traumatizarea nasului.

Aceasta prezentare a fost realizata numai cu scop informativ. Pentru date personalizate la adresa dumneavoastra si pentru alte informatii va rugam sa ne contactati la adresa:

B E N D I S M E D I C A L

chirurgie plastica si estetica

________________________

Dr. RADU VOICU

Medic Primar Chirurgie Plastica

Mobil: 0722.684.735.

0740.236.347.

E-mail: office@bendis.ro

Adresa: Bd. Maresal Averescu9, Bl.5, Ap.6 Bucuresti 1

Web: www.bendis.ro

 
 

Dl dr. Radu VOICU
este medic primar de chirurgie plastica si reparatorie, coordonatorul activitatii medicale la Bendis Medical si de asemenea isidesfasoara activitatea in cadrul
Compartimentului de Chirurgie Plastica din Spitalul Universitar
C. F. nr 2, Bucuresti.
 
 
 
Frumusetea este un concept dificil de definit. Aceasta definire se poate face prin analiza filozofica aconceptului de frumusete sau prin analiza proportiilor ideale prin masuratori.
Mai multe detalii
 
 
 
www.rinoplastie.ro
www.marire-sani.com.ro
www.e-med.ro
www.breastexpert.ro
www.implantemamare.ro
www.chirurgia-sanilor.ro
www.labioplastie.ro
 
 
 
VEZI TOT ALBUMUL FOTO
 
 
 
chirurgia sanilor si siluetei, chirurgie estetica faciala, chirurgie estetica dupa nastere, chirurgie estetica masculina, metode nechirurgicale de reantinerire, chirurgie estetica genitala
Mai multe detalii
 
 
 
Detalii
 
 
cgirur
         Copyright ©2006 bendis.ro | Toate drepturile rezervate.
Web design: Dezibel Media   |   Web hosting: Web Hotel
 
jocuri Curs valutar - Roportal www.cere.ro Medicina Adauga site in top online EuroGhid - Director web
Director WEB PHG, Indexul site-urilor romanesti
Romanian Top 30
publicitate online, web design si promovare pe internet
ClickLink.ro
Director Web Clink.ro
 Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
 
 
Chirurgie plastica | Restaurant Bucuresti | Chirurgie cosmetica | Silicoane 3D | Rinoplastie 3D | Chirurgie estetica | Chirurgie sani | Dating | Chirurgie estetica masculina | Trabucuri | Operatii estetice | Chirurgia siluetei | Chirurgia plastica | Operatie estetica | Cognac | Guess | Medicina interna | Peeling Cazare Sulina | Pensiuni Sinaia | Organizare Evenimente Corporate | Amenajari Interioare | Caut Hostess | Regim Hotelier | Referate | Bancuri | Apartamente Noi