Contact
 
 

CHIRURGIE ESTETICA FACIALA
OTOPLASTIA
 

Otoplastia nu este o decizie medicala, ci o decizie personala. Felul in care te vezi pe tine, te defineste si te integreaza in societate. Cel mai frecvent de cauza congenitala, urechile decolate sau proeminente sunt cele carora l-i se adreseaza aceasta operatie.

Prietenii si membrii familiei iti pot spune parerea lor despre aceasta actiune, chirurgul plastician iti poate da recomandarile medicale, dar tu esti cea/cel care hotarasti ceea ce este bine pentru tine.

Acest tip de operatie se practica din perioada anilor 1950,de atunci si pina acum un mare numar de femei si barbati beneficiind de rezultatele interventiei.

Operatia se adreseaza femeilor si barbatilor care sunt nemultumiti de aspectul urechilor lor.

O persoana poate solicita aceasta operatie atunci cand se considera pregatita si se poate bucura de beneficiile pe care le poate oferii aceasta. De regula se practica intre 4 - 14 ani dar se poate practica si la virsta adulta.

Daca sunteti nemultumita de aspectul urechilor dumneavoastra aceasta operatie ofera noi posibilitati pentru a avea un nou "look". Efectul postoperator este permanent, urechile nerevenind la pozitia initiala.

INTERVENTIA CHIRURGICALA

Scopul acestei operatii este acela de a apropia urechile de cap pentru a nu mai fi departate.

Interventia chirurgicala se realizeaza prin remodelarea cartilajului auricular si ancorarea lui pentru a apropia urechile de cap. Sutura se face cu fire neresorbabile pentru a mentine permanent noua pozitionare. Inciziile rezultate sunt pe fata posterioara a urechii si sunt mascate.

Operatia se efectueaza sub anestezie generala in special in cazul copiilor deoarece este cea mai sigura si asigura confort operator echipei chirurgicale. Riscurile anesteziei sunt scazute prin administrarea anesteziei generale, dar acestea nu pot fi complet eliminate. Prezentati chirurgului plastician istoricul medical al dumneavoastra pentru a stabilii conduita interventiei chirurgicale. In anumite situatii se poate opera si cu anestezie locala potentata.

Timpul necesar pentru efectuarea otoplastiei depinde de mai multi factori incluzind abordul chirurgical, complexitatea operatiei, anatomia pacientei, tipul anesteziei.

In general operatia dureaza 1 ora pentru fiecare ureche.

Cele mai multe otoplastii nu necesita zile de spitalizare postoperatorie, pacientii putand pleca acasa la cateva ore dupa operatie, dar in cazul copiilor care au beneficiat de anestezie generala sunt indicate 1-2 zile de spitalizare pentru a ramane dupa operatie sub observarea personalului medico-chirurgical de specialitate.

COMPLICATII POSIBILE

Cateva posibile complicatii sunt: singerare, hematom, infectia, alergie la anestezic. Urmati indicatiile chirurgului plastician pentru a evita instalarea acestor complicatii.

EFECTE POSTOPERATORII

Efectele postoperatorii se manifesta prin umflarea urechii si dureri de intensitate redusa. Dupa operatie trebuie sa tineti capul mai ridicat decat restul corpului cand stati in pat. Umflaturile dispar dupa citeva zile . Primele pansamente vor fi mai voluminoase, iar urmatoarele vor fi pansamente fine. Firele se scot dupa 7-10 zile.

Discomfortul initial este controlat cu medicatie antialgica.

Cicatricile rezultate sunt mici si nu pun probleme din punct de vedere estetic.Ele vor avea o culoare roz citeva luni, dupa care vor capata culoarea tegumentului din jur. In cazul in care aveti predispozitie pentru cicatrici keloide si hipertrofe, discutati aceasta problema cu chirurgul plastician.

De obicei activitatea se poate relua dupa 2-3 zile. Durerile pot persista, motiv pentru care se recomanda administrarea de analgezice. In primele 6 saptamini dupa operatie incercati sa protejati urechile dumneavoastra pentru a permite o vindecare corecta.

Activitatea totala se poate relua dupa 2-3 saptamini in functie de evolutia operatiei si nivelul activitatii cotidiene. Chirurgul plastician va va recomanda timpul optim dupa care se poate relua activitatea.

Otoplastia produce infrumusetarea fetei. Aceasta duce la o crestere a increderii in dumneavoastra deoarece noul "look" este incantator pentru ochi.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE LA DR.VOICU

Beneficiile emotionale si psihologice ale acestei operatii sunt cresterea increderii in sine, o imagine a corpului imbunatatita si o mare satisfactie personala.

INFORMATII SPECIALE

- Spalati-va bine inainte de operatie;

- Excludeti din tratament aspirina cu 2 saptamani inainte de operatie;

- Opriti fumatul cu 1 saptamana inainte de operatie;

- Incercati sa programati operatia in afara perioadei menstruale;

- Postoperator mentineti urechile curate.

- Nu mincati si nu beti nimic, nici apa dupa miezul noptii inaintea operatiei;

- Nu va expuneti la soare 2 saptamani inainte de operatie;

- Purtati ochelari, nu veniti cu lentile de contact;

- Nu va machiati, nu va dati cu oja: daca este oja pe unghii, stergeti-o;

- In ziua operatiei lasati-va bijuteriile acasa;

- Daca aveti proteza dentara anuntati medicul anestezist;

Aceasta prezentare a fost realizata numai cu scop informativ. Pentru date personalizate la adresa dumneavoastra si pentru alte informatii va rugam sa ne contactati la adresa:

B E N D I S M E D I C AL

chirurgie plastica si estetica

_______________________

Dr. RADU VOICU

Medic Primar Chirurgie Plastica

Mobil: 0722.684.735.

0740.236.347.

E-mail: office@bendis.ro

Adresa: Bd. Maresal Averescu9, Bl.5, Ap.6 Bucuresti 1

Web: www.bendis.ro

 
 

Dl dr. Radu VOICU
este medic primar de chirurgie plastica si reparatorie, coordonatorul activitatii medicale la Bendis Medical si de asemenea isidesfasoara activitatea in cadrul
Compartimentului de Chirurgie Plastica din Spitalul Universitar
C. F. nr 2, Bucuresti.
 
 
 
Frumusetea este un concept dificil de definit. Aceasta definire se poate face prin analiza filozofica aconceptului de frumusete sau prin analiza proportiilor ideale prin masuratori.
Mai multe detalii
 
 
 
www.rinoplastie.ro
www.marire-sani.com.ro
www.e-med.ro
www.breastexpert.ro
www.implantemamare.ro
www.chirurgia-sanilor.ro
www.labioplastie.ro
 
 
 
VEZI TOT ALBUMUL FOTO
 
 
 
chirurgia sanilor si siluetei, chirurgie estetica faciala, chirurgie estetica dupa nastere, chirurgie estetica masculina, metode nechirurgicale de reantinerire, chirurgie estetica genitala
Mai multe detalii
 
 
 
Detalii
 
 
cgirur
         Copyright ©2006 bendis.ro | Toate drepturile rezervate.
Web design: Dezibel Media   |   Web hosting: Web Hotel
 
jocuri Curs valutar - Roportal www.cere.ro Medicina Adauga site in top online EuroGhid - Director web
Director WEB PHG, Indexul site-urilor romanesti
Romanian Top 30
publicitate online, web design si promovare pe internet
ClickLink.ro
Director Web Clink.ro
 Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
 
 
Chirurgie plastica | Restaurant Bucuresti | Chirurgie cosmetica | Silicoane 3D | Rinoplastie 3D | Chirurgie estetica | Chirurgie sani | Dating | Chirurgie estetica masculina | Trabucuri | Operatii estetice | Chirurgia siluetei | Chirurgia plastica | Operatie estetica | Cognac | Guess | Medicina interna | Peeling Cazare Sulina | Pensiuni Sinaia | Organizare Evenimente Corporate | Amenajari Interioare | Caut Hostess | Regim Hotelier | Referate | Bancuri | Apartamente Noi