Contact
 
 

CHIRURGIA SANILOR SI SILUETEI
REDUCTIA MAMARA
 

Micsorarea sanilor este o decizie personala, dar si o decizie medicala. Felul in care te vezi pe tine, te defineste si te integreaza in societate. Unele femei nu considera micsorarea sanilor ca fiind ceva care sa le avantajeze, dar pentru multe femei care au sanii mari, aceasta operatie ofera multe satisfactii personale. Pe linga problemele de ordin psihologic exista si probleme fizice determinate de greutatea sanilor mari care determina dureri ale gatului, umerilor si spatelui care cu timpul se pot agrava.

Prietenii si membrii familiei iti pot spune parerea lor despre aceasta actiune, chirurgul plastician iti poate da recomandarile medicale, dar tu esti cea care hotarasti ceea ce este bine pentru tine.

Acest tip de operatie se practica din perioada anilor 1950, de atunci si pina acum un mare numar de femei beneficiind de rezultatele interventiei.

Micsorarea sanilor se practica de regula la femeile cu o hiperdezvoltare a sanilor care produc lasarea sanului si deformarea acestuia.

Scopul acestei operatii este de a reduce, ridica si contura sanii.

O alternativa a mamoplastiei de reductie (micsorarea sanilor) este lipoaspiratia tesutului glandular, metoda rar aleasa de paciente deoarece produce o "cadere " mai mare a sanilor datorita micsorarii volumului mamar.

INTERVENTIA CHIRURGICALA

Interventia chirurgicala consta in incizii, scaderea volumului sanilor prin excizarea de tesut glandular, repozitionarea areolei mamare impreuna cu ridicarea sanilor astfel incat sa se incadreze cu noua pozitie, conturarea sanilor pentru integrare in aspectul general al corpului.

Inciziile folosite sunt similare cu cele folosite in mastopexia extensiva (ridicarea sanilor).Inciziile se plaseaza in zone ale sinului care nu au o sensibilitate mare. Tipurile de incizii si stabilirea celei optime se vor discuta cu chirurgul plastician.

Operatia se efectueaza sub anestezie generala deoarece este cea mai sigura si asigura confort operator echipei chirurgicale. Riscurile anesteziei sunt scazute prin administrarea anesteziei generale, dar acestea nu pot fi complet eliminate. Prezentati chirurgului plastician istoricul medical al dumneavoastra pentru a stabili conduita interventiei chirurgicale.

Timpul necesar pentru efectuarea operatiei de micsorare a sanilor depinde de mai multi factori incluzand abordul chirurgical, anatomia pacientei, tipul anesteziei.

In general operatia dureaza aproape 6 ore ( cite3 ore pentru fiecare san).

Cele mai multe operatii de micsorare a sanilor necesita 1 - 2 zile de spitalizare postoperatorie, pentru a ramane dupa operatie sub observarea personalului medico-chirurgical de specialitate.

COMPLICATII POSIBILE

Citeva posibile complicatii sunt: infectia, hematom, modificari de sensibilitate ale mamelonului, zone de necroze tisulare, sangerari persistente. Cicatricile rezultate in urma acestei interventii sint mai mari si adesea se latesc si se ingroasa in timp. Urmati indicatiile chirurgului plastician pentru a evita instalarea acestor complicatii.

EFECTE POSTOPERATORII

Dupa operatie trebuie sa purtati un sutien elastic sau un bustier. Acesta realizeaza o pozitionare corecta a sanilor in timpul vindecarii pentru a mentine simetria si compactarea acestora.

Discomfortul initial este controlat cu medicatie antialgica.

Scoaterea firelor se face la 7-14 zile postoperator.

Bustierul elastic se poarta 4-6 saptamani postoperator.

Cicatricilor le este necesar aproximativ un an pentru vindecare completa, motiv pentru care expunerea la soare este contraindicata datorita reactiilor adverse pe care le determina.

Prima menstruatie dupa operatie poate determina umflarea sanilor, acestia fiind durerosi.

De obicei activitatea se poate relua dupa 2-3 zile. Durerile pot persista, motiv pentru care se recomanda evitarea actvitatilor care solicita bratele. Actvitatile de birou se pot relua dupa 1-2 saptamini. Activitatile solicitante fizic mai necesita o scurta perioada de repaus pentru a asigura o vindecare corecta.

Activitatea totala se poate relua dupa 2-3 luni, aceasta durata fiind diferita in functie de tehnica folosita si nivelul activitatii cotidiene. Chirurgul plastician va va recomanda timpul optim dupa care se poate relua activitatea.

Micsorarea sanilor produce scaderea in volum a sanilor atat cat doriti si cat este posibil pentru a realiza un echilibru estetic al corpului. Aceasta duce la o crestere a increderii in dumneavoastra deoarece noul "look" este incantator pentru ochi.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE LA DR. VOICU

Beneficiile emotionale si psihologice ale acestei operatii sunt cresterea increderii in sine, o imagine a corpului imbunatatita si o mare satisfactie personala.

INFORMATII SPECIALE

- Spalati-va bine inainte de operatie;

- Excludeti din tratament aspirina cu 2 saptamani inainte de operatie;

- Opriti fumatul cu 1 saptamina inainte de operatie;

- Evitati expunerea la soare cu o saptamina inaintea operatiei;

- Incercati sa programati operatia in afara perioadei menstruale;

- Nu mancati si nu beti nimic, nici apa dupa miezul noptii inaintea operatiei;

- Nu va expuneti la soare 2 saptamini inainte de operatie;

- Purtati ochelari, nu veniti cu lentile de contact;

- Nu va machiati, nu va dati cu oja: daca este oja pe unghii, stergeti-o;

- In ziua operatiei lasati-va bijuteriile acasa;

- Daca aveti proteza dentara anuntati medicul anestezist;

Aceasta prezentare a fost realizata numai cu scop informativ. Pentru date personalizate la adresa dumneavoastra si pentru alte informatii va rugam sa ne contactati la adresa:

B E N D I S M E D I C A L

chirurgie plastica si estetica

________________________

Dr. RADU VOICU

Medic Primar Chirurgie Plastica

Mobil: 0722.684.735.

0740.236.347.

E-mail: office@bendis.ro

Adresa: Bd. Maresal Averescu9, Bl.5, Ap.6 Bucuresti 1

Web: www.bendis.ro

 
 

Dl dr. Radu VOICU
este medic primar de chirurgie plastica si reparatorie, coordonatorul activitatii medicale la Bendis Medical si de asemenea isidesfasoara activitatea in cadrul
Compartimentului de Chirurgie Plastica din Spitalul Universitar
C. F. nr 2, Bucuresti.
 
 
 
Frumusetea este un concept dificil de definit. Aceasta definire se poate face prin analiza filozofica aconceptului de frumusete sau prin analiza proportiilor ideale prin masuratori.
Mai multe detalii
 
 
 
www.rinoplastie.ro
www.marire-sani.com.ro
www.e-med.ro
www.breastexpert.ro
www.implantemamare.ro
www.chirurgia-sanilor.ro
www.labioplastie.ro
 
 
 
VEZI TOT ALBUMUL FOTO
 
 
 
chirurgia sanilor si siluetei, chirurgie estetica faciala, chirurgie estetica dupa nastere, chirurgie estetica masculina, metode nechirurgicale de reantinerire, chirurgie estetica genitala
Mai multe detalii
 
 
 
Detalii
 
 
cgirur
         Copyright ©2006 bendis.ro | Toate drepturile rezervate.
Web design: Dezibel Media   |   Web hosting: Web Hotel
 
jocuri Curs valutar - Roportal www.cere.ro Medicina Adauga site in top online EuroGhid - Director web
Director WEB PHG, Indexul site-urilor romanesti
Romanian Top 30
publicitate online, web design si promovare pe internet
ClickLink.ro
Director Web Clink.ro
 Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
 
 
Chirurgie plastica | Restaurant Bucuresti | Chirurgie cosmetica | Silicoane 3D | Rinoplastie 3D | Chirurgie estetica | Chirurgie sani | Dating | Chirurgie estetica masculina | Trabucuri | Operatii estetice | Chirurgia siluetei | Chirurgia plastica | Operatie estetica | Cognac | Guess | Medicina interna | Peeling Cazare Sulina | Pensiuni Sinaia | Organizare Evenimente Corporate | Amenajari Interioare | Caut Hostess | Regim Hotelier | Referate | Bancuri | Apartamente Noi