Contact
 
 

CHIRURGIA SANILOR SI SILUETEI
LIPOASPIRATIA
 

Lipoaspiratia nu este o decizie medicala, ci o decizie personala. Felul in care te vezi pe tine, te defineste si te integreaza in societate. Unele femei nu considera ca asa numita celulita ar fi ceva care sa le dezavantajeze, dar pentru multe femei care au celulita in diferite regiuni ale corpului, aceasta operatie ofera multe satisfactii personale.

Prietenii si membrii familiei iti pot spune parerea lor despre aceasta actiune, chirurgul plastician iti poate da recomandarile medicale, dar tu esti cea care hotarasti ceea ce este bine pentru tine.

Acest tip de operatie se practica din perioada anilor 1980, de atunci si pana acum un mare numar de femei beneficiind de rezultatele interventiei.

Lipoaspiratia, cunoscuta si sub numele de liposculptura, liposuctie se adreseaza femeilor sau barbatilor care au depozite de grasime in diferite regiuni ale corpului care nu raspund la tratament dietetic si exercitii fizice. Aceasta interventie face parte alaturi demarirea sanilor, micsorarea sanilor, corectarea asimetriei mamare, ridicarea sanilor si abdominoplastia din interventiile pentru conturarea corpului.

Aceasta operatie este considerata in SUA ca fiind cea mai populara interventie de chirurgie estetica.

INTERVENTIA CHIRURGICALA

Interventia chirurgicala consta in eliminarea grasimii din depozitele lipidice prin intermediul unor mici incizii si al canulei de lipoaspiratie conectata la un aspirator.

Numarul celulelor grase in corpul uman este fix. Deci prin eliminarea unor celule grase, numarul celor ramase scade. Eliminarea grasimii este permanenta, dar daca se obtine o crestere a volumului celulelor grase printr-un proces de ingrasare, volumul creste si in zona aspirata, dar distributia grasimii va fi mult mai uniforma.

O zona lipoaspirata nu mai poate devenii la fel de mare cum a fost inainte de operatie.

Cicatricile ramase in urma operatiei sint minime si nu pun probleme din punct de vedere estetic.

Tehnicile moderne de lipoaspiratie folosesc injectarea ariei care va fi aspirata cu un lichid care contine anestezic diluat pentru a elimina discomfortul postoperator si Adrenalina pentru a reduce sangerarea. Aceste tehnici se numesc " Tehnici tumescente"

Operatia se efectueaza sub anestezie generala deoarece este cea mai sigura si asigura confort operator echipei chirurgicale. Riscurile anesteziei sunt scazute prin administrarea anesteziei generale, dar acestea nu pot fi complet eliminate. Prezentati chirurgului plastician istoricul medical al dumneavoastra pentru a stabili conduita interventiei chirurgicale.

Timpul necesar pentru efectuarea lipoaspiratiei depinde de mai multi factori incluzand numarul zonelor care necesita aspiratie, cantitatea care se elimina, anatomia pacientei, tipul anesteziei.

In general operatia dureaza 1 - 2 ore pentru fiecare zona.

Lipoaspiratiile prin care se elimina cantitati mari de grasime necesita 1 - 2 zile de spitalizare postoperatorie, pentru a ramane dupa operatie sub observarea personalului medico-chirurgical de specialitate. Pentru zonele mici si cantitati minime aspirate se poate parasi spitalul a 2-a zi dupa operatie.

COMPLICATII POSIBILE

Citeva posibile complicatii sunt: infectia, hematom, serom ( care trebuie evacuate), modificari de sensibilitate ale tegumentelor din zonele aspirate, denivelari tegumentare in special la persoanele cu elasticitatea pielii scazuta. Urmati indicatiile chirurgului plastician pentru a evita instalarea acestor complicatii.

EFECTE POSTOPERATORII

Dupa operatie trebuie sa purtati un garment (bandaj compresiv) special pentru zonele aspirate. Acest garment trebuie purtat 24 ore, 3-6 saptamini postoperator pentru a obtine rezultate benefice.

Durerea postoperatorie este minima si se poate trata cu medicatie analgezica.

De obicei activitatea se poate relua dupa 2-3 zile. Actvitatile de birou se pot relua in acest timp. Actvitatile solicitante fizic mai necesita o scurta perioada de repaus pentru a asigura o vindecare corecta.

Activitatile totale se pot relua de regula dupa 6 saptamini.

Rezultatele devin vizibile la 2-3 saptamani postoperator dar efectul total al operatiei este vizibil dupa o perioada mai indelungata.

Lipoaspiratia este o operatie care realizeaza indepartarea depozitelor de grasime producind o conturare a corpului, motiv pentru care este numita liposculptura. Aceasta duce la o crestere a increderii in dumneavoastra deoarece noul "look" este incantator pentru ochi. Retineti ca daca va ingrasati dupa operatie se vor ingrasa si zonele aspirate dar conturarea corpului va fi cea de dupa operatie.

Lipoaspiratia are drept scop conturarea corpului si nu slabitul. Pentru a pierde in greutate cele mai indicate metode sunt dieta si exercitiile fizice.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE LA DR. VOICU

Beneficiile emotionale si psihologice ale acestei operatii sunt cresterea increderii in sine, o imagine a corpului imbunatatita si o mare satisfactie personala.

INFORMATII SPECIALE

- Spalati-va bine inainte de operatie;

- Excludeti din tratament aspirina cu 2 saptamani inainte de operatie;

- Incercati sa programati operatia in afara perioadei menstruale;

- Aveti nevoie de un garment pe care sa il purtati dupa operatie;

- Nu mincati si nu beti nimic, nici apa dupa miezul noptii inaintea operatiei;

- Nu va expuneti la soare 2 saptamani inainte de operatie;

- Purtati ochelari, nu veniti cu lentile de contact;

- Nu va machiati, nu va dati cu oja: daca este oja pe unghii, stergeti-o;

- In ziua operatiei lasati-va bijuteriile acasa;

- Daca aveti proteza dentara anuntati medicul anestezist;

Aceasta prezentare a fost realizata numai cu scop informativ. Pentru date personalizate la adresa dumneavoastra si pentru alte informatii va rugam sa ne contactati la adresa:

B E N D I S M E D I C A L

chirurgie plastica si estetica

________________________

Dr. RADU VOICU

Medic Primar Chirurgie Plastica

Mobil: 0722.684.735.

0740.236.347.

E-mail: office@bendis.ro

Adresa: Bd. Maresal Averescu9, Bl.5, Ap.6 Bucuresti 1

Web: www.bendis.ro

 
 

Dl dr. Radu VOICU
este medic primar de chirurgie plastica si reparatorie, coordonatorul activitatii medicale la Bendis Medical si de asemenea isidesfasoara activitatea in cadrul
Compartimentului de Chirurgie Plastica din Spitalul Universitar
C. F. nr 2, Bucuresti.
 
 
 
Frumusetea este un concept dificil de definit. Aceasta definire se poate face prin analiza filozofica aconceptului de frumusete sau prin analiza proportiilor ideale prin masuratori.
Mai multe detalii
 
 
 
www.rinoplastie.ro
www.marire-sani.com.ro
www.e-med.ro
www.breastexpert.ro
www.implantemamare.ro
www.chirurgia-sanilor.ro
www.labioplastie.ro
 
 
 
VEZI TOT ALBUMUL FOTO
 
 
 
chirurgia sanilor si siluetei, chirurgie estetica faciala, chirurgie estetica dupa nastere, chirurgie estetica masculina, metode nechirurgicale de reantinerire, chirurgie estetica genitala
Mai multe detalii
 
 
 
Detalii
 
 
cgirur
         Copyright ©2006 bendis.ro | Toate drepturile rezervate.
Web design: Dezibel Media   |   Web hosting: Web Hotel
 
jocuri Curs valutar - Roportal www.cere.ro Medicina Adauga site in top online EuroGhid - Director web
Director WEB PHG, Indexul site-urilor romanesti
Romanian Top 30
publicitate online, web design si promovare pe internet
ClickLink.ro
Director Web Clink.ro
 Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
 
 
Chirurgie plastica | Restaurant Bucuresti | Chirurgie cosmetica | Silicoane 3D | Rinoplastie 3D | Chirurgie estetica | Chirurgie sani | Dating | Chirurgie estetica masculina | Trabucuri | Operatii estetice | Chirurgia siluetei | Chirurgia plastica | Operatie estetica | Cognac | Guess | Medicina interna | Peeling Cazare Sulina | Pensiuni Sinaia | Organizare Evenimente Corporate | Amenajari Interioare | Caut Hostess | Regim Hotelier | Referate | Bancuri | Apartamente Noi