Contact
 
 

CHIRURGIA SANILOR SI SILUETEI
AUGMENTAREA MAMARA
 

Marirea sanilor nu este o decizie medicala, ci o decizie personala. Felul in care te vezi pe tine, te defineste si te integreaza in societate. Unele femei nu considera marirea sanilor ca fiind ceva care sa le avantajeze, dar pentru multe femei care au sanii mici, aceasta operatie ofera multe satisfactii personale. Nici un exercitiu fizic si nici un alt tratament nu au efect asupra sanilor mici.

Operatia de augmentare mamara este singura care creste marimea sanilor mici si ii contureaza.

Prietenii si membrii familiei iti pot spune parerea lor despre aceasta actiune, chirurgul plastician iti poate da recomandarile medicale, dar tu esti cea care hotarasti ceea ce este bine pentru tine.

Acest tip de operatie se practica din perioada anilor 1960, de atunci si pana acum un mare numar de femei beneficiind de rezultatele interventiei.

Aceasta interventie face parte din interventiile de conturare a corpului.

Marirea sanilor se practica de regula la femeile cu o hipodezvoltare a sanilor, la cele cu asimetrie mamara, cele care au suferit o modificare a conturului si a marimii sanilor dupa sarcina si alaptare sau in urma unei diete agrasive si la cele care doresc o marire si o conturare a sinilor.

TIPURI DE IMPLANTE

Implantul cel mai folosit la momentul actual pe plan mondial pentru augmentarea mamara este cel cu gel siliconic coeziv. Acesta este format dintr-un invelis de silicon cauciucat care in interior se umple cu gel siliconic coeziv.

Exista deasemenea forme variate de implante, fiecare avand avantaje si dezavantaje. Cele mai folosite sint implantele rotunde si anatomice (lacrima). Implantele rotunde dau tendinta de sani mari si mai rotunzi decit cei naturali, dar multe persoane considera aceasta ca o imbunatatire a aspectului natural, in timp ce implantele anatomice dau o forma anatomica sanilor.

Deasemenea implantele pot fi cu suprafata plana si texturate.

IMPORTANT! Nu exista nici o asociere intre implantele mamare si cancerul de san.

Alegerea implantului precum si motivele selectarii acestuia se fac impreuna cu chirurgul plastician. Deasemenea veti fi informata despre modificarile determinate de marimea (volumul ) implantului, care pot apare postoperator.

INTERVENTIA CHIRURGICALA

Interventia chirurgicala consta in incizie, separarea tesurturilor moi ale peretelui toracic anterior, crearea unui buzunar in zona regiunii mamare si introducerea implantului.

Inciziile folosite sint: axilara, transareolara, submamara si prin ombilic.

Incizia axilara lasa o cicatrice care poate fi vizibila la piscina sau in cazul unei tinute de seara.

Incizia periareolara lasa o cicatrice care poate fi mai palida decit culoarea areolei si sensibilitatea mamelonului poate fi afectata.

Incizia submamara lasa o cicatrice liniara de aproximativ 3-4 cm in santul submamar, care poate fi mascata de sutien.

Incizia prin ombilic este o incizie rar folosita prin care implantul este introdus numai submamar. Lasa o cicatrice putin vizibila.

In general dupa o perioada de timp cicatricile postoperatorii devin putin vizibile.

Implantul se introduce fie sub glanda mamara si in fata muschiului pectoral, fie in spatele muschiului pectoral.

Operatia se efectueaza sub anestezie generala deoarece este cea mai sigura si asigura confort operator echipei chirurgicale. Riscurile anesteziei sunt scazute prin administrarea anesteziei generale, dar acestea nu pot fi complet eliminate. Prezentati chirurgului plastician istoricul medical al dumneavoastra pentru a stabilii conduita interventiei chirurgicale.

Timpul necesar pentru efectuarea operatiei de augmentare a sanilor depinde de mai multi factori incluzand abordul chirurgical, localizarea implantelor (submamar, submuscular), anatomia pacientei, tipul anesteziei.

In general operatia dureaza 1 - 3 ore.

Cele mai multe operatii de augmentare a sanilor necesita 1 - 2 zile de spitalizare postoperatorie, pentru a ramane dupa operatie sub observarea personalului medico-chirurgical de specialitate.

COMPLICATII POSIBILE

Cateva posibile complicatii sunt: infectia, hematom (cheag de sange intre implant si tesutul mamar care necesita evacuare), ruperea implantului, dezumflarea implantului, contractura capsulara, modificari de sensibilitate ale mamelonului, extruzia implantului, modificari la citirea mamografiei. Urmati indicatiile chirurgului plastician pentru a evita instalarea acestor complicatii.

EFECTE POSTOPERATORII

Dupa operatie trebuie sa purtati un sutien elastic sau un bustier. Acesta realizeaza o pozitionare corecta a sanilor in timpul vindecarii pentru a mentine simetria si compactarea acestora.

Discomfortul initial este controlat cu medicatie antialgica.

Scoaterea firelor se face la 7-14 zile postoperator.

Bustierul elastic se poarta 4-6 saptamani postoperator.

Cicatricilor le este necesar aproximativ un an pentru vindecare completa, motiv pentru care expunerea la soare este contraindicata datorita reactiilor adverse pe care le determina.

Implantele plasate sub glanda mamara sint urmate de durere minima in primele zile postoperator. Cele situate submuscular intind muschiul. Aceasta produce o durere cunoscuta ca cea aparuta dupa efort muscular intens in timpul "febrei musculare".

De obicei activitatea se poate relua dupa 2-3 zile. Durerile pot persista, motiv pentru care se recomanda evitarea actvitatilor care solicita bratele. Actvitatile de birou se pot relua in acest timp. Actvitatile solicitante fizic mai necesita o scurta perioada de repaus pentru a asigura o vindecare corecta.

Activitatea totala se poate relua dupa 3-4 luni, aceasta durata fiind diferita in functie de tehnica folosita, locul si tipul implantului si nivelul activitatii cotidiene. Chirurgul plastician va va recomanda timpul optim dupa care se poate relua activitatea.

Augmentarea sanilor produce cresterea de volum a sanilor atat cat este posibil pentru a realiza un echilibru estetic al corpului. Aceasta duce la o crestere a increderii in dumneavoastra deoarece noul "look" este incantator pentru ochi. Retineti ca implantele mari se lasa mai repede decit cele mici. Din pacate gravitatia nu face nici o exceptie!

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE LA DR. VOICU

Beneficiile emotionale si psihologice ale acestei operatii sint cresterea increderii in sine, o imagine a corpului imbunatatita si o mare satisfactie personala.

INFORMATII SPECIALE

- Spalati-va bine inainte de operatie;

- Excludeti din tratament aspirina cu 2 saptamani inainte de operatie;

- Incercati sa programati operatia in afara perioadei menstruale;

- Cu 3-5 zile pre-operator incercati sa tineti bratul in extensie minima (nu ridicati cotul mai sus de nivelul umarului). Aceasta asigura o vindecare corespunzatoare a tesuturilor.

- Nu mincati si nu beti nimic, nici apa dupa miezul noptii inaintea operatiei;

- Nu va expuneti la soare 2 saptamani inainte de operatie;

- Purtati ochelari, nu veniti cu lentile de contact;

- Nu va machiati, nu va dati cu oja: daca este oja pe unghii, stergeti-o;

- In ziua operatiei lasati-va bijuteriile acasa;

- Daca aveti proteza dentara anuntati medicul anestezist;

Aceasta prezentare a fost realizata numai cu scop informativ. Pentru date personalizate la adresa dumneavoastra si pentru alte informatii va rugam sa ne contactati la adresa:

B E N D I S M E D I C A L

chirurgie plastica si estetica

_________________________

Dr. RADU VOICU

Medic Primar Chirurgie Plastica

Mobil: 0722.684.735.

0740.236.347.

E-mail: office@bendis.ro

Adresa: Bd. Maresal Averescu9, Bl.5, Ap.6 Bucuresti 1

Web: www.bendis.ro

 
 

Dl dr. Radu VOICU
este medic primar de chirurgie plastica si reparatorie, coordonatorul activitatii medicale la Bendis Medical si de asemenea isidesfasoara activitatea in cadrul
Compartimentului de Chirurgie Plastica din Spitalul Universitar
C. F. nr 2, Bucuresti.
 
 
 
Frumusetea este un concept dificil de definit. Aceasta definire se poate face prin analiza filozofica aconceptului de frumusete sau prin analiza proportiilor ideale prin masuratori.
Mai multe detalii
 
 
 
www.rinoplastie.ro
www.marire-sani.com.ro
www.e-med.ro
www.breastexpert.ro
www.implantemamare.ro
www.chirurgia-sanilor.ro
www.labioplastie.ro
 
 
 
VEZI TOT ALBUMUL FOTO
 
 
 
chirurgia sanilor si siluetei, chirurgie estetica faciala, chirurgie estetica dupa nastere, chirurgie estetica masculina, metode nechirurgicale de reantinerire, chirurgie estetica genitala
Mai multe detalii
 
 
 
Detalii
 
 
cgirur
         Copyright ©2006 bendis.ro | Toate drepturile rezervate.
Web design: Dezibel Media   |   Web hosting: Web Hotel
 
jocuri Curs valutar - Roportal www.cere.ro Medicina Adauga site in top online EuroGhid - Director web
Director WEB PHG, Indexul site-urilor romanesti
Romanian Top 30
publicitate online, web design si promovare pe internet
ClickLink.ro
Director Web Clink.ro
 Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
 
 
Chirurgie plastica | Restaurant Bucuresti | Chirurgie cosmetica | Silicoane 3D | Rinoplastie 3D | Chirurgie estetica | Chirurgie sani | Dating | Chirurgie estetica masculina | Trabucuri | Operatii estetice | Chirurgia siluetei | Chirurgia plastica | Operatie estetica | Cognac | Guess | Medicina interna | Peeling Cazare Sulina | Pensiuni Sinaia | Organizare Evenimente Corporate | Amenajari Interioare | Caut Hostess | Regim Hotelier | Referate | Bancuri | Apartamente Noi